

Meeting #6, October 20, 2010 Ver5

Idaho Association of Realtors, 301 S. Capitol Blvd. Boise, ID

Goals of the meeting

- 1. Learn about DCMI water conservation and reuse.
- 2. Discuss how the Committee could use Work Groups and Future Scenarios to ensure efficient and thorough consideration of future water use in the Treasure Valley.
- 3. Review, revise, and continue to seek agreement on strategic actions for CAMP Goal #1.
- 4. Develop options to address Goal 2: Avoid and manage future conflicts.
- 5. Learn about the Corps Storage Feasibility Study and climate change/variability studies through a status updates.

Suggested Agenda

- 8:30 Coffee and snacks, sign up lists available for public comments
- 9:00 Welcome, introductions, review agenda and work plan
- 9:15 *Informational sessions*: DCMI water conservation and reuse
 - Dr. Calvin Finch, San Antonio Water System (by phone)
 - Scott Rhead, United Water, Boise
 - Warren Stewart, City of Meridian Public Works
 - Dialogue: In what ways, if any, do these concepts affect the CAMP work?
- 10:35 Break (15 mins)

10:50 *Information and dialogue session:* Technical, planning, and policy implications of studies of future water demand (85 mins)

- What are the technical, planning, and policy implications of studies of future water demand: Presentation from IDWR staff.
- Suggestions on how the CAMP could use Work Groups and Scenarios to best address uncertainty in completing our work.
- Facilitated dialogue on scenarios and the creation of Work Groups.

12:15 Lunch (30 mins)

12:45 *Dialogue session*: Continued discussion on the use of scenarios and work groups (45 mins)

1:30 *Dialogue session:* Developing a shared understanding of the options being considered for CAMP Goal #1 – "Provide a reliable source of water" (30 mins)

Building on the list of proposed options completed at prior Advisory Committee meetings, do we have common understandings of what the options are and the implications of the options? If not, what data are needed to assist us? Can we seek agreement on identifying the most promising actions for Work Groups to consider?

2:00 Break (10 mins)

- 2:10 *Information session:* Storage Feasibility and Climate Variability (70 mins)
 - Status update on the Corps Storage Feasibility Study, Ellen Berggren, USACE (25 mins)
 - Presentation from the Climate Change/ Variability Study, Sridar (25 mins)
- 3:20 Next Steps, Future Meeting Dates, and Final Questions (20 mins)
- 3:40 Adjourn